Zpět na články

Bezpečné seznamování na internetu

Seznamování na internetu může být zábavné, ale může přinášet i jistá rizika, proto je důležité být obezřetný.

Bezpečné seznamování na internetu

Seznamování na internetu může být zábavné, ale může přinášet i jistá rizika, proto je důležité být obezřetný. Zde jsou některé obecné tipy pro seznámení na internetu:

  1. Vyberte si vhodnou platformu: Existuje mnoho různých seznamovacích stránek a aplikací (seznamky zdarma i ty placené), určených pro různé druhy vztahů a zájmů (jako např. pro vážný vztah, nezávazný vztah, flirt). Vyberte si tu seznamku, která odpovídá vašim potřebám a očekáváním.

  2. Na co dbát při tvorbě profilu: Buďte upřímní ohledně svých zájmů, hodnot a preferencí. Nicméně buďte opatrní s poskytováním příliš mnoha osobních informací jako jsou adresa, telefonní číslo nebo podrobnosti o pracovním místě apod.

  3. Buďte obezřetní: Na internetu můžete narazit na různé typy lidí. Buďte opatrní a nevěřte všemu hned na začátku. Je důležité si být vědom rizik, která mohou při online seznámení vzniknout.

  4. Komunikujte opatrně: Zpočátku komunikujte prostřednictvím zpráv na dané platformě. Neposkytujte své osobní údaje ihned a dejte pozor při sdílení citlivých informací.

  5. Hovořte o svých očekáváních: Je důležité komunikovat o svých očekáváních a záměrech s protějšky na seznamce. Pokud hledáte vážný vztah, sdělte to hned na začátku. Stejně tak, pokud hledáte pouze přátelství nebo nezávazný vztah. Buďte upřímní ohledně svých záměrů.

  6. Osobní setkání: Pokud se rozhodnete setkat s někým osobně, doporučuje se to dělat na veřejných místech a sdělit svým přátelům nebo rodině, kde budete a s kým se setkáte.

  7. Respektujte hranice: Respektujte hranice a pocity druhé osoby. Pokud někdo nemá zájem o setkání nebo komunikaci, respektujte to.

  8. Ochrana osobních údajů: Dbejte na to, abyste udrželi své osobní údaje v bezpečí. Neposílejte nikomu peníze nebo finanční informace a buďte obezřetní při klikání na odkazy od neznámých osob. Nikomu nezasílejte obnažené fotografie.

  9. Zpomalte tempo: Nepospíchejte. Seznamování by mělo probíhat postupně a vlastním tempem.

Pamatujte, že i když internet může být skvělým místem pro seznámení, je stále důležité udržovat zdravý rozum a chránit svou bezpečnost. Pokud se vám některý profil zdá podezřelý můžete se obrátit na provozovatele seznamky a podezření mu oznámit, pomůžete tak, předejít případnému podvedení dalšího uživatele.
 

Sdílet na Facebooku
Další články

Jak se orientovat na online seznamce?

Orientace na online seznamkách může být pro začátečníka překvapivě složitá, ale následující tipy vám mohou pomoci.

Jak se začít seznamovat?

Seznámení s novými lidmi přes online seznamku může být vzrušující, ale zároveň náročné.