Zpět na články

Jak se začít seznamovat?

Seznámení s novými lidmi přes online seznamku může být vzrušující, ale zároveň náročné.

Jak se začít seznamovat?

Zde je několik tipů, jak udělat první krok:

  1. Pracujte se svou nervozitou: Je normální cítit se nervózní při seznámení s novými lidmi, ať už v realitě nebo na internetu. Pokuste se uklidnit a připomeňte si, že ten člověk na druhé straně je pravděpodobně také trochu nervózní.

  2. Představte se: Začněte tím, že se představíte. Řekněte své jméno a možná i něco málo o sobě, abyste danou osobu zaujali. Myslete na to, že v online seznamování je první dojem také důležitý, stejně jako při osobním setkání.

  3. Položte otázky: Zeptejte se na něco neutrálního, co může vést k dalšímu rozhovoru. Například otázky typu "Co tě sem přivedlo?" nebo "Máš nějaké oblíbené koníčky nebo zájmy?"

  4. Pište o neutrálních tématech: Vyhněte se kontroverzním tématům na začátku. Raději se soustřeďte na témata, která mohou být všeobecně přijatelná a příjemná pro oba. Ideální je vyhnout se rozhovorům o politice, náboženství a jiných citlivých tématech, dokud se lépe nepoznáte.

  5. Buďte sami sebou: Lidé dokáží vycítit, když se někdo přetvařuje. Nelžete a snažte se být upřímní a takoví, jací doopravdy jste. Na přetvářce se pevné vztahy budovat nedají.

  6. Buďte otevření novým zkušenostem: Buďte otevření novým příležitostem a zkušenostem, které vám vaše nové kontakty mohou přinést. Nebojte se nových výzev a možností, které vám přináší nové vztahy.

  7. Respektujte hranice: Buďte ohleduplní k osobním hranicím ostatních lidí. Respektujte jejich soukromí a pohodlí a nepřekračujte jejich meze bez jejich souhlasu.

Pamatujte, že seznámení je proces, který může trvat, a není vždy hned úplně snadné. Buďte trpěliví a otevření novým možnostem, ne vždy to vyjde. Je třeba počítat s nezdary, přesto neztrácet naději.

Sdílet na Facebooku
Další články

Jak se orientovat na online seznamce?

Orientace na online seznamkách může být pro začátečníka překvapivě složitá, ale následující tipy vám mohou pomoci.

Bezpečné seznamování na internetu

Seznamování na internetu může být zábavné, ale může přinášet i jistá rizika, proto je důležité být obezřetný.