Zpět na články

Jak se vyrovnat s odmítnutím na seznamce?

Ustát odmítnutí na online seznamce může být náročné, ale je důležité si uvědomit, že se nejedná o vaše osobní selhání. Existuje několik způsobů, jak se s odmítnutím vyrovnat.

Jak se vyrovnat s odmítnutím na seznamce?

Neberte si to osobně

Lidé mají různé preference a důvody, proč odpovídají či neodpovídají na vaše zprávy. Každý člověk je jedinečný a každému si líbí jiný typ člověka. Proto si odmítnutí neberte osobně, nevypovídá o hodnotě vaší osobnosti.

Respektuje odmítnutí nebo to, že vám člověk neodpověděl

Pokud někdo nereaguje nebo napíše, že nemá zájem, respektujte jeho rozhodnutí. Bohužel ne vždy dostanete takovou odpověď, jakou si přejete, ale i to je v pořádku. Když se na to podíváte z opačné strany – pravděpodobně ani vy neodpovíte všem, kteří vás na seznamce kontaktují, nebo někoho z nich odmítnete.

Zaměřte se na pozitiva

Zaměřte se na pozitivní stránky online seznamování. Kde jinde máte možnost seznámit se tak rychle jako právě na online seznamce? Pokud jste navíc introvert, je pro vás snadnější oslovit někoho, kdo se vám líbí než v reálném světě. Pokud vás někdo odmítl, je to nepříjemné, ale myslete na to, že zde možná narazíte na někoho, kdo vás zaujme a s kým si budete rozumět lépe.

Zkuste změnit přístup

Pokud máte pocit, že se setkáváte s odmítnutím častěji než byste chtěli, zkuste změnit svůj přístup. Možná budete potřebovat vylepšit svůj profil nebo upravit způsob, jakým oslovujete ostatní. Zkuste také rozšířit svůj okruh zájmů a hledat i v jiných kategoriích.

Buďte trpěliví

Hledání vhodného partnera může chvíli trvat. Buďte trpěliví a nezoufejte, pokud hned nepotkáte někoho, kdo je vám sympatický. Někdy není od věci si na to dobré chvíli počkat. Držíme vám pěsti.

Sdílet na Facebooku
Další články

Jak se orientovat na online seznamce?

Orientace na online seznamkách může být pro začátečníka překvapivě složitá, ale následující tipy vám mohou pomoci.

Bezpečné seznamování na internetu

Seznamování na internetu může být zábavné, ale může přinášet i jistá rizika, proto je důležité být obezřetný.